Mitä Taekwon-Do on?

Taekwon-Do on Koreasta peräisin oleva kamppailulaji, jonka nimi tarkoittaa suoraan suomennettuna jalan ja käden tie. Taekwon-Doon kuuluu rutkasti hallittuja jalka- ja käsitekniikoita, joita sovelletaan muun muassa ottelussa, murskauksessa ja itsepuolustusta. Lisäksi lajissa on runsaasti muita vartalonhallintaa kehittäviä osa-alueita.

Taekwon-Do kehittää harrastajien kärsivällisyyttä ja uutteruutta, sillä lajin tekniikoiden hallitseminen vaatii harrastajilta jopa tuhansia toistoja. Fyysisten ominaisuuksien lisäksi laji kehittääkin myös psyykkisiä osa-alueita, ja harrastajilta edellytetään esimerkiksi kohteliaisuutta ja kunnioittavaa käytöstä. Lajin periaatteet ovat kohteliaisuus, rehellisyys, uutteruus, itsehillintä ja lannistumaton henki, ja ne ovat Taekwon-Dossa yhtä tärkeitä kuin potkut, lyönnit ja torjunnat.

Taekwon-Do on näyttävä kamppailulaji, jossa on monia osa-alueita. Lajissa voi kilpailla liikesarjoissa, ottelussa, voimamurskauksessa, erikoistekniikassa ja näytösottelussa.

Suomessa on harrastettu Taekwon-Doa vuodesta 1986 lähtien ja Suomen ITF Taekwon-Do -liitossa on noin 30 seuraa ja 1 500 lisenssin maksanutta harrastajaa.

>> Lue lisää Taekwon-Don osa-alueista Suomen ITF Taekwon-Do ry:n sivuilta!