Alkeiskurssi

Oletko aina halunnut oppia näyttäviä potkuja, lyöntejä ja torjuntoja? Haluaisitko parantaa kehonhallintaa, tasapainoa ja notkeutta? Kaipaatko itsepuolustustaitoja?

Seuraava kurssi Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seuran järjestämä alkeiskurssi alkaa tammi- tai helmikuussa 2021, koronarajoituksista riippuen. Tiedotamme tarkasta ajankohdasta tällä sivulla myöhemmin.

Taekwon-Do on vauhdikas korealainen kamppailulaji, jossa hyödynnetään koko kehoa. Lajin vahvuus ovat erityisesti monipuoliset potkutekniikat. Taekwon-Do sopii kaikenikäisille miehille ja naisille sekä kuntoilu- että kilpailulajina. Harjoittelu kehittää fyysisiä ominaisuuksia kuten koordinaatiota, ketteryyttä, liikkuvuutta ja peruskuntoa, sekä parantaa lisäksi keskittymiskykyä, pitkäjänteisyyttä ja itseluottamusta kohdata erilaisia haasteita.

Taekwon-Don kilpailuissa on neljää eri muotoa, jotka ovat liikesarjat, erikoistekniikat, voimamurskaus ja ottelu. Liikesarjat koostuvat yksittäisistä tekniikoista, kuten potkuista, lyönneistä, torjunnoista ja hypyistä. Erikoistekniikat ovat käytännössä hyppypotkuja, joilla kilpailija pyrkii osumaan tietylle korkeudelle asetettua maaliin. Voimamurskauksessa tavoitteena on rikkoa yhtä tai useampaa lautaa yksittäisellä lyönti- tai potkutekniikalla. Ottelussa tavoitteena on saada mahdollisimman paljon pisteitä lyönti- ja potkuosumilla. Osuma-alue on vyötäröstä ylöspäin vartalon etuosa sekä päästä kasvojen alue. Jokainen harjoittelija voi erikoistua yhteen tai useampaan kilpailumuotoon. Kilpailut ovat erinomainen tapa mitata omaa kehitystä.

Lue lisää Taekwon-Dosta Suomen ITF-liiton kotisivuilta tai Wikipediasta.